Latest Posts
Ceritanye lagi di New York


Yuhuuuu. Setelah dua bulan lalu gue ke Korea, kini saatnye gue ke Amerika! KOK BISA?

Bisa dong, jadi begini ceritanye...

Kalo kalian udeh mantengin blog gue dari dulu, pasti tau deh kalo gue emang sebenernye suka bikin video. Entah video pas lagi lipsync, berenang di danau, joget di Bundaran Hotel Indonesia, sampe dokumenterin kegiatan pengamen bencong seharian!

Kalo sekarang sih, lagi demen bikin video pas lagi jalan-jalan aje pake Instagram. Liat aje Instagram gue @irvinalioni, selama di Korea gue pun selalu sharing setiap sudut kota Ginseng pake video.

Kadang juge gue bikin video lucu-lucuan, kayak di bawah ini :"> mudah-mudahan sih lucu ye, HAHAHA :))


APAH? Masih kurang lucu? Nih liat yang ini aje!

A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on



Nah, bermodalkan tekad itulah, gue ditantang untuk bikin video lebih kreatif lagi biar diajak jalan-jalan ke Amerika untuk SYUTING. Yoi, gue bakal mendadak eksis dong :”>

DITANTANG? DITANTANG SAMA SIAPE?
Hmmm... kasi tau kagak nih~~~

SYUTING APAAN MPOK?


Itu lho, syuting film layar lebar "Bulan Terbelah di Langit Amerika" yang merupakan kelanjutan dari film "99 Cahaya di Langit Eropa” Ya kali aje gue ngegantiin si Acha Septriasa ye. Huahaha.

Bulan Terbelah di Langit Amerika ? Kayak pegimane ye pelemnye?



Jadi begini lho, guys. Gue ditantang sama Nissin Biskuit Kelapa Ijo dan Nissin Wafers untuk ikutan MENDADAK EKSIS yang diselenggarakan mulai tanggal 1 Februari hingga 31 Maret 2015. Kalo soal gila-gilaan di video sih, gue yakin menang ye #PedeMampus :)) gimane gue kagak ngiler sama MENDADAK EKSIS, secara 2 (dua)  pemenang utama akan ikutan langsung dalam film “Bulan Terbelah di Langit Amerika" yang mengambil lokasi syuting di New York dan mini tour! Itu berarti, kalo gue menang, gue bakal ke Amerika dan jadi ARTIS. YA ALLAH, PENGEN BANGET!!!



Kalian pengen ikutan ke Amerika bareng gue? (Ya kali aje kite menang kan, positive thinking! Siape tau nanti syuting bareng dan bisa ngerasain salju di New York!)

New York di musim salju

Mumpung masih ada waktu banyak, yuk ikutan MENDADAK EKSIS! Apa lagi kalo kalian demen banget bikin video dan punya bakat kece! Kudu diliatin dong biar EKSIS! ♥

CARANYE GIMANE, MPOK?
Gampil! Langsung aje ke www.mendadakeksis.com



Jangan lupa buat ikutin syarat dan ketentuan Mendadak Eksis



Setiap minggu panitia akan memilih 12 pemenang mingguan yang akan mendapatkan tiket nonton film “Bulan Terbelah di Langit Amerika” yeaay asik banget!

Jangan lupa untuk bikin video yang ORISINIL, KREATIF, SELARAS DENGAN NISSIN yang dipake, dan AKTIF SHARE VIDEO kalian ke media sosial. Gampil, kan?

Udeh gitu, tema video kontesnye anak muda banget, "Ekspresikan Mendadak Eksis Versi-mu" dalam waktu 15-30 detik dan kategori video bisa disesuaikan sama minat peserta :)

Misal, ada yang mau ngedance, akting, open mic, baca puisi, nyanyi, bebas deh! Kalo gue sih, semua kategori pengen dicoba, secara boleh ngirim video lebih dari satu. Seru kan? Hihihi :3

Yang ini juga kagak boleh dilewatkan ye:



BINGUNG MAU BIKIN VIDEO MENDADAK EKSIS KAYAK GIMANE?
 Liat contohnye nih, guys:


Lihat video promonye di sini ...


Gimane? BERANI MENGADU VIDEO KREATIF BARENG GUE?
Yuk ah langsung BERAKSI dan tunjukkan kepada dunia kalo kite semua bisa MENDADAK EKSIS di jalur kreatif!
Gue tunggu video kreatif kalian, yak! Sampai jumpa di New York nanti! ♥

*langsung ke minimarket beli Biskuit Kelapa Ijo dan Nissin Waffers*
artis juga manusia biasa keleus~~

Ade seorang penyanyi cewe cantik tanpa cela yang selalu dipuja-puja semua orang. Gue akui diye cantik, suaranye bagus, penampilan cihuy dan emang selalu tanpa cela karena imej yang dibikin bagus banget. Tapi kadang kepo juge, kira-kira kalo di belakang layar, diye pegimane ye?

Salah seorang temen yang pernah menjadi penyiar radio swasta ternama di Jakarta, pernah bercerita tentang nih penyanyi. Hm, kite sebut aje Roro, bukan nama sebenernye si penyanyi ini.

Kebetulan Roro pernah menjadi salah satu pengisi program di radio tersebut. Kagak lama sih, karena si Roro ini anaknye suka mood-mood-an kerja, bikin kesel anak-anak radio. Mungkin karena kecapean nyanyi off-air kali ye, secara kan ngehits banget.

Kalo dari sisi orang umum sih, si Roro keliatannye anak baek-baek. Alim. Gaya hidupnye sehat. Tapi ternyate... jiah.. perokok juge. Rada kagak percaye juge sih, dari mukanye keliatan kagak pantes aje kalo diye ngerokok. Tapi... yaa... namanye juge dunia entertain, yang kayak gini mah, udeh biase aje. Di kantor gue malah 80% cewenye ngerokok. Beginilah kalo ngerokok jadi gaya hidup sebagian cewe metropolitan.

Si Roro ini pas awal muncul keliatan rada gendutan. Sekarang? Beuh, singseeet coyyy. Tapi singsetnye gara-gara sering terapi infra-red dan terapi-terapi laennye. Sekali terapi, bisa di atas 5 juta keleus. Beuh pantesan bayaran manggung si Roror mahal banget, wong perawatannye mahal -___- terus kalo terapinye ditinggalin sekali, langsung tambah gendut masa -___-

FYI, terapi tersebut dipake juge ame artis sekelas Dian Sastro, lho~~~

Terus tau kagak kalo si Roro ini punye make up artist pribadi, temennye sendiri. Dan si temennye ini belajar make up langsung dari Perancis. Jadi, kagak heran kalo si Roro selalu tampil seger, enak dipandang, dan keliatan natural. Padahal mah kagak natural-natural amat, mukanye ade ‘ditambah-tambah’ dikit juga, hehehe.

Bagaimana dengan kisah asmara si Roro? Hmmm, sape sih cowo yang kagak mau ame si Roro? Dan cowo mane yang tega ngomong kasar ke cewe secantik Roro?

Kenyataanye, Roro pernah punye cowo yang kasar banget. Si Roro sering di bangsat-anjing-brengsek-in, diteriakin kayak gini di kantor radio. Sampe anak-anak radio bilang gini: “Gile, cewe cakep kayak Roro ternyate bisa juge dianjing-anjingin ame cowo!”

Ya... begitulah Roro... ternyate kehidupan pribadinye kagak sesempurna yang kite tau. Artis juge manusia biasa, keleus.

Buat cewe-cewe yang kepengen jadi Roro, mending  dipikir-pikir lagi dah. Bersukur aje jadi diri sendiri, karena kite kagak pernah tau ‘dalemannye’ setiap orang kayak gimane. Bener kagak? :D

Ade yang tau siape RORO yang gue maksud? MUAHAHAHAA :))

Mpok Pina 'diramal' Grafolog, nih! 

Dua hari setelah mengirimkan scan tulisan tangan gue kepada sang Grafolog, akhirnye e-mail tersebut dibales dengan kalimat permohonan maaf karena doi belom bisa menganalisis tulisan tangan gue lebih detail lagi. Maklum, lagi ada urusan laen, bok. It's okay, lagian masa udeh dianalisis gratisan masih minta macem-macem, muahahaha.
What? Mpok Pina 'diramal' Grafolog!

Secara kagak sengaje, salah satu temen kampus gue, Conny, memosting sebuah skrinsut chatting bersama seorang Grafolog yang membaca karakter doi. Padahal mereka berdua sebelumnye belom saling berjumpa. Conny cuman ngasi foto berisi tulisan tangannye di satu lembar HVS. Dan ternyate, 'ramalan' si Grafolog ntu bener banget! 



Terkadang gue ilfil sama artis yang kagak mau berbaur ame orang biasa...

Inilah yang gue temui saat bertemu langsung beberape kali ame salah 1 artis yang juge dikenal sebagai penulis. Sebut aje Dio.


Waktu gue ketemu di acara peluncuran sebuah website, si Dio ini kelihatan kurang senyum dan berbaur ame orang-orang sekitar...

termasuk kalian kagak ye?


Kalo dipikir-pikir, kadang ade aje hal aneh yang menimpa diri kite. Nah, berikut ini 5 hal aneh yang menurut gue kayanye sering dirasain dan dilakukan sebagian orang. Termasuk kalian kagak ye kira-kira? Hehehe :p
Kira-kira gimane ye petualangan gue selama di Korea?


Jieee kangen postingan gue ye? Maap ye akhir-akhir ini Mpok Pina lagi sering lembur dan juge abis liburan ke Korea Selatan! Gratis pulak! Hahahaha!!!

KOK BISAAAAA?

Bisalah, secara gue pegawai paling rajin jadi dapet reward deh dari kantor (preeet). Kantor gue ntu penuh kejutan, sebulan sebelom pemberangkatan baru ngasi tau kalo gue bakal ngikut ke Korea. Cooooyyy... gue belom punye paspor dan ngurus visa! Gile kagak tuh, jadi was-was bisa ngikut ape kagak!!!

Alhasil sehari setelah pengumuman, gue langsung ngurus paspor di kantor imigrasi Kemayoran, Jakarta Pusat. Ini pertama kalinye gue bikin paspor, secara gue belom pernah ke luar negeri. Naek pesawat aje belom pernah! Hahaha. Segala macem dokumen gue siapin buat paspor dan visa, macem fotokopi KTP, kartu keluarga, rekening koran, pas foto, banyak dah. Tinggal googling aje kalo kalian mau mulai bikin paspor dan visa.

Untungnye sih untuk visa, gue kaga terlalu khawatir karena pasti bakal tembus secara kan perginye bakal rame-rame sekantor. Yang deg-degan sih pas bikin paspor, aduh antriannye naujubilah. Mane pas ngurusin gue lagi overload kerjaan. Super stress deh. 

Alhamdulillah, puji Tuhan, semua dilancarin. Gue pun berangkat ke Korea pada tanggal 26 November 2014 jam 11 malem. Dari bandara Soekarno Hatta, gue udeh pake segala persiapan macem pake kaos kaki woll, long john (daleman khusus saat suhu dingin), dan coat. Untuk persiapan laennye, berikut penjelasannye.  

PERSIAPAN KE KOREA
Berhubung suhu di Korea lagi kagak nyantey, gue pun berjaga-jaga bawa 3 coat, long john, dan obat-obatan. Beli obat-obatannye aje gue sampe 100 ribu rupiah lebih, anjritlah. Emang sih gue lebay banget karena yang dibeli lumayan banyak, sampe si @ziipy nanya: "Lu mau buka apotek di Korea?"

Sebelom ke Korea, gue beli obat-obatan segini -___- tapi yang dipake cuman 3 bungkus tolak anying doang, anying bgt ye khaaaan -___-


Ya gimane gue kaga mau berjaga-jaga ye... Secara temen kantor bilang kalo suhu di sono udeh minus sekian. Sampe sono aje kite udeh ngerasain 8 derajat celcius. Anjrit, kebayang kagak sih, bobo cantik di Puncak aje gue sering sakit, pegimane di sono? Yaudeh tuh gue beli aje Tolak Anying, Piks, Ultra Pluh, Pitamin C, dll. Buat jaga-jaga, ya walopun sebenernye pas sampe di Korea cuma kepake 3 bungkus Tolak Anying aje. Haha!

Terus ye... gue juge pinjem 2 coat khusus winter dari sobat gue @rcfeby. Plus dengan long john-nye. Aaaakk, terimakasih banget Peboy! Tadinye sih gue mau beli tapi kata doi mending kagak usah, lagian cuman 4 harian ini. Ya gue setuju aje sih, berhubung duit gue tinggal dikit dan bakal dipake sebagai penyambung hidup di Korea, hahaha!

Soal makanan juge ribet nih, berhubung gue ngeliat jadwal makan selama di Korea berisi daging semua dan kagak dijamin kehalalan-nye, gue pun membawa seperangkat bubur instan, mi instan, sup instan, abon, dan setoples orek tempe pemberian room-mate gue, Mbak Nur. Thanks Mbak!

Dan kagak lupa, gue nukerin duit Rupiah jadi Won....

Kalo di rupiahin sekitar 1,7 juta rupiah. Ini duit gue pribadi, sengaja kagak mau bawa banyak duit karena kepikiran cicilan rumah dan laennye -__-  eh tapi untungnye ditambahin 2 lembar lagi sih sama kantor, jadi total bawa 250 ribu won.


BERANGKAT KE KOREA
Deg-degan banget nih gue, karena bakal terbang ke negara entah berantah untuk pertama kalinye. Kurang persiapan pula! Gimane mau maksimal persiapannye, gue aje sebelomnye lembur hampir tiap hari. Temen-temen sekantor mah udeh banyak googling tentang Korea, gue boro-boro. Gue bener-bener nge-blank lho soal Korea. Bodo ah, biarlah menjadi sebuah kejutan terindah, hahaha!

Jam 18.30 WIB, gue dan temen-temen sekantor berangkat ke bandara Soekarno Hatta. Dan tau kagak ape yang terjadi? MACET SODARE-SODARE, ENCANG, ENCING! Masa dari Ratu Plaza ke Plaza Semanggi 45 menit! Ya kaleee, naek TransJakarta tuh cuman 2 menit! Selama perjalanan, temen-temen pade asik bobo-bobo cantik, sedangkan gue asik ngobrol sama om-om gemes di sebelah kanan dan kiri.

Jam setengah 9 malem, kite semua sampe bandara dan gue langsung cabut ke salah satu lounge buat menikmati makan gratis. Kebetulan salah 1 om gue kerja di lounge tersebut, jadi bisa makan gratis hihi.

A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

Jam setengah 11 malem, gue ganti baju. Mulai pake coat tebel, long john, dan kaos kaki woll. Soalnye gue bakal sampe Korea jam 8 pagi waktu setempat dengan suhu kurang lebih 8 derajat celcius. Daripade gue masuk anying, mending nyiapin diri, ya khaaaan?

jam 11 malem dan masih narsis di Bandara Soetta, eek lo Pin -___- muke ngantuk tuh gue!


Jam 11 malem, gue pun terbang dengan Garuda. Di dalem pesawat ketemu ame Penulis Catatan Hati Seorang Irvina Istri, Asma Nadia. Sayang kagak bisa foto-foto. Yaudehlah gue menikmati perjalanan sambil menikmati musik jazz.

Ternyate naek pesawat ntu biasa aje, kayak naek bis. Berhubung pake kelas ekonomi, jadi gue empet-empetan. Kaga ape-ape dah, yang penting gratisan. Iye, kagak? Selama di perjalanan, gue disuguhi berbagai cemilan, makanan, minuman, pokonye kenyang abis! Oh iye, satu yang kagak gue lupain adalah, pramugari Garuda cantiknye setengah mampus! Bodinye aduhai! Sayang aje kagak kepoto, pokonye cakep banget ya Tuhan, pantes gebetan gue dulu lebih kesemsem ame pramugari Garuda ketimbang gue. Huhuhu nyesek abitch :'(

Dan... tiba saatnye gue di KOREAAAAA! Gue pun mendarat di Incheon Airport. Udara pun menusuk hingga ke ubun-ubun. Gile, dingin abis! Waduh, ini sih kudu siap-siap minum Tolak Anying satu kardus, dah!

Baru juge sampe, eeeh langsung diajak pergi ke Nami Island. Waduh... pas mau keluar dari bandara Incheon, gileee rempong bener, saking gedenye sih! Jalan beberapa menit, naek MRT airport semenit, jalan lagi beberapa menit, nunggu antrian imigrasi, nunggu bagasi, jalan lagi... jalan... jalan... hadeeeeh...

baru sampe Incheon Airport dan gue langsung narsis lagi -_-


Terus tiba-tiba gue gagal paham sama salah 1 temen kantor yang belom pake baju BENER sama sekali. Padahal lagi dingin banget lho -________-

A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

PERJALANAN MENUJU NAMI ISLAND
Dari Incheon Airport ke Nami Island kurang lebih memakan waktu selama 2 jam dengan mengendarai bis. Selama di perjalanan, kite ditemenin ame salah satu tour guide lokal bernama Willy atau  Seok-chan Son. Beneran deh, doi asli Korea, tapi lancar banget Bahasa Indonesia-nye. Walau kadang suka salah penyebutan. Gokil abis, selama perjalanan gue kagak pernah ngerasa jenuh karena selalu mendengarkan cerite-cerite seru dari doi. Kagak cuman tentang Korea, bahkan tentang curahan hatinye juge!!! Hahahaha!!

Kalo kagak percaye, nih lihat pidionye:



Temen-temen mah pade bobo-bobo cantik di bis, gue malah sibuk becandain si Willy. Kocak sih :)) nanti deh gue posting FAKTA TENTANG ORANG KOREA di tulisan selanjutnye, ini valid lho berdasarkan perkataan orang Korea-nye langsung :p

Sebelom ke Nami Island, makan siang dulu bosss di salah 1 restoran. Nyamnyamnyam, kite makan chicken barbeque (padahal gue Vegetarian tapi karena laper ya gue lahap juge walau abis ntu pengen muntah karena kagak terlalu doyan hahaha!)


Setelah nyebrang dan sampe di Nami Island, gue pun langsung poto-poto. Hehehe.

baru sampe Nami Island dan gue langsung narsis, emang dasar anak norak

alay emang ye narsis mulu gue :( bodo ah yang penting abis ntu ketemuan ame penulis ASMA NADIA :')


Yang gue tau soal Nami Island adalah... nih tempat pernah jadi tempat syuting pelem Winter Sonata. Gue kagak tau dah ntu pelem apaan, biasa nonton bokep Youtube aje gue mah :(

daun-daun di Nami Island udeh pade berguguran.... 
patung toket gede di Nami Island
lanjut foto-foto ame temen satu bis
Pas nyebrang balik dari Nami Island




Terus kenape sih namanye Nami? Soalnye di sono ade makam Jenderal Nami, nih orang pinter banget, saking pinternye saat doi baru berumur 17 tahun, doi udeh dipercaye sebagai Jenderal. Tadinye gue berencana buat bikin Live Report cuman gagal euy gara-gara temen kantor gue jail :'(


A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

Gue pun lanjut jalan... bingung mau ke mane... ya jalan aje lurus lurus sampe mentok ade sungai. Sambil jalan, gue nemu patung porno karena patungnye kagak pake baju :'( untung kagak ade FPI huhuhu :'( teteknye gede pula, kalah tetek gue anjir :'(
A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on


Sebenernye banyak sih yang pengen dieksplor cuman waktunye kurang banget, cuman 2 jam doang masa :'( yaudehlah seadanye aje gue di sono, paling cuman poto-poto deket sungai ame pohon-pohon. Kagak ke tempat laen yang lebih seru, takut nyasar juge sih abisnye pade mencar-mencar huhu :'(

Lalu kite meninggalkan Nami Island... kini kite menuju ke.... DONGDAEMUN! Mari belanjaaaaaaaaaaaa!

Salah 1 sorga belanja di Korea: DONGDAEMUN!



Yaaaa... berhubung ini tulisan udeh terlalu panjang, mending bersambung aje dah ye. STAYTUNED di blog gue karena di salah 1 postingan #MpokPinaNyangsangdiKorea bakal ade GIVE AWAY oleh-oleh Korea! Yuhuuuuu! ������


Iye, emang, move on ntu suseh :(


Jadi gini...

Kemaren malem gue nongton Spiderman 1-2, terus ngeliat si Peter Parker yang mirip banget kelakukannye ame seseorang. Sebut aje Paijo, bukan nama sebenernye. Gue suka ame si Paijo dari kapan tau, begitu pula si Paijo. Si Paijo ini awalnye kagak gue demen lho, abis liat poto pesbuknye waktu awal-awal, kebanyakan 4l4y. Tapi sekarang si Paijo potonye cakep-cakep kok, malah cakepan di poto daripade aslinye. Hehehe.

Gue sebenernye pengen banget move on dari nih orang, padahal gue juge udeh berusaha buka hati buat orang laen. Cuman kesel, bayangan si Paijo ini kok nongol mulu di kehidupan gue! Terus keinget waktu seseorang yang bisa ngeramal tiba-tiba ngomong gini: "Kamu tuh cocok sama dia, kamu bawel, dia pendiem, dia bisa ngertiin kamu. Kalian jodohlah, serasi!"

Masalahnye, ape bener ye?

Gue udeh berusaha semaksimal mungkin buat menghindari percakapan bareng Paijo di socmed atau chat. Tapi kadang gatel juge :'(

Terus pas lagi semangat-semangatnye pengen ngelupain, eh tiba-tiba...

1. Ngedenger penyiar radio bernama Paijo ngoceh-ngoceh

Kesel banget deh, pas lagi enak-enak ngedengerin radio dan gue baru ngeh ntu program lagi dipegang ame penyiar radio bernama Paijo. Kenape namanye kudu Paijo? Kenapeeee? Kenape kagak Sutiyem, Kotinah, ape kek gitu aelah!

2. Ngedenger 2 cewe curhat soal cowo bernama Paijo

Lagi enak-enak menikmati perjalanan ke kantor eh tiba-tiba ade 2 cewe ngemengin gebetan salah satu dari mereka, namanye Paijo, dong. "Paijo semalem beliin gue martabak lho, terus Paijo ngasi gue pulsa ceban blablabla..." Haduh.... keinget si Paijo pernah beliin gue martabak juge -___-

3. Nonton iklan sabun, eeeh talentnye bernama Paijo

"Paijoooo, cepet mandi!"
"Aku bukan anak keciiilll"

DAMN! Tuh anak kecil kenape kudu dinamain Paijo sih???!

4. Nonton iklan sambel, eeeh talentnye bernama Paijo juge

"Misi tanteee, Paijonya ada?"
"PAIJOOO, ADA TEMEN-TEMEN KAMU TUH!"

DAMN! Kenape kudu Paijo lagi namanye? :'(

5. Nyampe kantor dan baca koran, lalu....

DAMN! Kagak sengaja gue bace headline: "INI ALASAN PAIJO MEMERKOSA NENEK BERUSIA 90 TAHUN" :'( Gue tau sih ntu bukan Paijo yang pernah gue cinta, cuman kenape kudu Paijo sih nama tersangkanye? Ini serius lho, gue pernah nemu headline kayak gitu -___- keinget lagi deh!

6. Pas liat timeline Twitter, ade headline atau nama orang laen nongol dengan nama PAIJO!

7. Pas liat home pesbuk, akun si Paijo ade di paling atas. Pas liat tab mention Twitter, ade si Paijo. Pas ngetwit, di ReTweet Paijo. Pas liat status pesbuk gue, si Paijo kasi komen. Pas buka Instagram, si Paijo nge-love poto gue. PAIJO, PLIS DEH ELO KOK DI MANE-MANE ADE SIH???!!

Kayaknye gue bener-bener gagal move on. Congrats, Paijo. Ini salah gue juge sih, nape kudu suka ame cowo yang namanye pasaran banget. HUVT.

Terus sekarang gue kangen Paijo dan pengen banget ketemu diye :'(

PERNAH KAGAK KALIAN NGERASAIN KAYAK YANG GUE RASAIN? 
COBA CERITAIN!



Sumber gambar: 
polimoli.com
elle-rei.deviantart.com

yaelaaaah masih ngemis, brosis?


NGEMIS? Sebokek-bokeknye gue, gue ogah buat ngemis! Menurut gue, mengemis itu kagak baek deh, sumpeh. Malu kalo misalnye masih punye badan sehat walafiat tapi cara buat dapetin rejekinye dengan ngemis. Malu ame sodare-sodare kite yang punye keterbatasan fisik tapi tetep berjuang nyari rejeki dengan cara terhormat. Salah satunye nih Bang Limin, Pelenong Betawi dengan keterbatasan fisik yang menurut gue "wow" banget. Salut!!!



Di Jakarta, ade banyak bener lho macem-macem pengemis. Berikut ulasannye:

1. Pengemis dengan jurus mabok borokokok

Nih pengemis biasanye punye penampilan yang awut-awutan. Belagak kayak anak punk, dengan rambut berdiri ngaceng, tato dan tindikan di mane-mane, serta cara ngomong yang kayak orang mabok. Bangsa ini biasanye nongol tiba-tiba saat bis kopaja/metro mini melaju. Lalu mereka bilang: "Yaaa bapa bapa ibu ibu, saya ke sini bukannya mau nyopet atau ngejambret, tapi cuma butuh belas kasihan buat makan hari ini, walaupun sedikit tapi seikhlasnya aja yaaaa bapa bapa ibu ibu...."

Tapi kagak pake ngomong ala orang mabok juge, keleus. Suka kesel, terus suka maksa, kalo kagak ngasi disindir-sindirin: "Percuma pake jilbab kalo pelit" Eek lu!

2. Pengemis pura-pura buntung

Ini juge ade banyak banget, biasanye mereka tinggal di kolong jembatan. Tiap pagi udeh siap-siap bikin kaki buntung. Dikira kalo kakinye buntung bakal dapet banyak rejeki gitu. HIH. Buntung beneran, nyahok lo!

3. Pengemis dengan badan yang masih keliatan seger buger

Ini juge nyebeli! Masih untung dikasi kesehatan dan kekuatan, bukannye kerja kek gitu! Malah tiap malem nih deket kantor gue, ade satu anak remaja cowo yang selalu melas sambil jongkok di tengah orang-orang kantoran pulang gawe, sambil ngomong gini, "Kak, minta duitnye kak, belom makan kak laper kak..." HIH! Padahal tuh cowo lumayan cakep dan keliatannye masih seger, kenape kagak kerja aje, jadi penjual koran kek, tukang parkir kek, model kek, simpenan tante-tante kek #eh. Sampe gue giniin tuh beberape waktu lalu: "Heh lo udeh gede badan sehat masih aje ngemis, kerja sono!"

4. Pengemis berkedok yayasan yatim atau pembangunan mesjid

Hih kesel banget, pake alesan buat yayasan yatim atau mesjid lah, bapa lu peyang. Gue sih kagak percaye lagi ame model beginian, sempet juge lho dibahas di Reportase Investigasi :



5. Pengemis cilik atas suruhan ortunye

HIIIIH kesel banget gueeee barusan nemu emak-emak kampret nyuruh anaknye ngemis sedangkan diye dengan santaynye makan cemilan!! Diem-diem gue rekam aje, terus gue lapor ke Pak Ahok di Twitter. Sape tau nanti ditangkep. Biar jera dan kagak ade lagi ortu kejam kayak begono!



Btw kalo kite liat mata tuh anak ye, kayanye abis ditabokin deh. Abis kayak bengkak gitu. Kalo emang bener, gue doain semoga tuh anak diadopsi orang kaya terus emak kandungnye dipenjara. KZL TW GK!

6. Pengemis dengan simbol agama

Gue sering kok nemu pengemis yang pake hijab atau gamis. Tapi yang bikin gue kaget, ternyate ade lho pengemis yang pake baju biksu -___- hadeeeh, gue bingung deh ame orang macem gini, kagak takut ape ye dilaknat Tuhan karena melecehkan agama? Emang ade gitu agama yang ngajarin buat ngemis?

Nih gue rekam juge barusan:




Gue berharap semoga pemerintah segera menindaklanjuti pengemis di daerah mane pun. Dan please, kite kagak usahlah ngasi-ngasi duit ke pengemis model begono. Yang ade, mereka tambah tajir kayak di pidio ini -___- mending disedekahin aje ame anak tetangga yang kurang mampu...



Kalo kalian, paling kesel ame pengemis kayak gimane?
siapakah cowo aneh yang gue maksud?


Suatu hari gue jalan ke sebuah pameran mainan di Jakarta Selatan. Sendirian. Tanpa dandan dan pake baju bagus. Kacamata dan topi gue pake, aneh sih emang masa hijaber pake topi sih? Yaudeh sih, woles. Toh namanye juge gue lagi iseng berpenampilan kayak orang bego.

Abis muter-muter liat mainan, gue ke booth Gundam yang gue beli bakal give away blog ini beberape bulan lalu. Gue nanya-nanya terus ke salah 1 abang-abang yang menurut gue sih good looking. Tenang, gue lagi gak caper ame tuh orang. Karena diye masih kalah ganteng ame cowo gue (maksudnye, yang lagi gue taksir haha!).

Gue banyak bertanya tentang spesifikasi gundam, karena emang gue bener-bener buta. Setelah ntu, gue keluar dari booth, masuk ke booth satu dan laennye. Tapi karena gue udeh naksir duluan dengan gundam pertama, akhirnye gue balik ke booth ntu. Ketemu lagi deh ame tuh abang-abang.

“Emang gundamnya buat siapa?” tanya si abang. Gue jawab kalo ntu buat hadiah ultah adek gue. Eh abis ntu diye cerite kalo diye punye adek yang disayang banget. Dikasi potonye segale lagi. Poto adek dan sekeluarganye pula! Wew!

“Topi kamu kok ada nama kancut, sih? Maksudnya apa?” tanya dia karena heran melihat topi yang gue pake tertulis kata: Kancut Keblenger Digital Love (nama buku gue). Gue cuma senyum-senyum aje. Terus nyuruh diye googling. “Oh, kamu penulis?” kata diye. “Eh, kamu kalo kayak gini jadi mirip Arale deh!” Gue mengernyitkan dahi, Arale sape ye? Lalu diye ngasi lihat sape ntu Arale. Oh, I see.

“Kenalan, dong. Namaku Adi...” (bukan nama sebenernye ye).

Kite pun kenalan. Setelah ntu kite deal harga gundam. Gue iseng minta diskon gocap, eh kagak dikasi. Gue ngerengek lagi minta diskon. Kekeuh kagak dikasi. Untuk ketiga kalinye gue ngerengek minta diskon, dengan alasan, “Plis dong kasi gue diskon, buat naek taksi nih. Mau balik, udeh malem!”

“Lho, emang kamu pulangnya ke mana?”
“Roxy, Bang!”
“Ya udah, balik bareng aja. Aku kasi diskon, tapi kamu balik sama aku, ya. Gimana?”
“HAH?”

Gue mikir panjang banget. Gile, baru kenalan diajak balik bareng?

“Kagak, ah. Ntar gue diculik!” kate gue sambil cengengesan. Dengan sigap si Adi ngasi KTPnye. Maksudnye biar gue tau diye banget gitu. Kalo di apa-apain tinggal cek tuh alamat.

“Ya udeh, kasi diskon dua ratus ye bang!” kate gue cengengesan lagi. Diye langsung mengiyakan. Abis membayar tuh gundam, diye langsung ngajak gue balik pake motor Mio. Buset. Kok diye baek amat? Kagak abis pikir! Pasti bakal ada ape-apenye gitu deh. Gue tetep waspada.

“Kita ke kosan aku dulu, gimana?” tanya Bang Adi.
“Kagak ah!” jawab gue dengan hati gelagapan. Takut!
“Ya udah, kalo ada tukang helm, bilangin. Nanti aku beli buat kamu. Kasihan kamu gak pake helm. Kalo ada polisi, tanggung jawab ya!”

Yaelah segitunye amat.

Di jalanan daerah Kuningan, sambil mengendarai Mionye, si Bang Adi ngajak gue makan. Gue bilang kagak laper, cuma haus aje palingan. Lalu pas sampe Menteng, diye ngajak gue ke sebuah restoran mewah. Diye ngajak makan, tapi guenye kagak mau. “Takut diracunin kayak di sinetron sini?” tanya diye. Gue ngakak. Tapi emang iye sih, gue takut diracunin T.T

Di resto ntu, diye cerite banyak hal. Tentang diye yang sayang banget ame adek cewenye yang bontot. Tentang keluarganye yang kagak pernah akur ame doi. Hobi gundam dan mobil RC. Mantan. Banyak deh. Kebanyakan diye sih yang cerite, gue mah diem aje.

“Makasi ya udah nemenin aku malam ini. Jujur aja, baru kali ini aku malam mingguan bukan sama mainan...” aku diye dengan mata berbinar-binar. Sebagai cowo yang baru merantau 1,5 tahun di Jakarta, diye mengaku kalo malem minggunye selalu diisi oleh ngoprek maenan gundam/mobil atau temen seperhobian. Sama cewe? Baru kali ini! Hah?

Dan di resto ntu... diye masih kagak percaye kalo diye lagi duduk dengan seorang Irvina Lioni. Dengan lebaynye diye muji-muji gue. Tapi diye bilang masih kagak percaye. Padahal udeh gue kasi kartu nama -_- kayaknye gue di mata diye spesial bgt gitu. “Hih, kamu aneh, kok suka banget nyamar kayak gini? Kayak Arale!” katanye. Gue disuruh buka topi, tapi kagak mau. Untung diye kagak nyuruh gue buka kancut.

“Kok elo mau nganter gue, sih? Ngasi diskonan pula! Aneh!” kate gue.
“Alasanku sama kok kayak alasan kamu. Kamu udah tau jawabannya...”
HAH?

Mungkin diye kira, gue mau diajak jalan karena gue naksir -___- padahal gue cuma iseng lho.

Jam setengah sebelas, kite balik. Diye nganter gue balik tapi gue cuma minta diturunin di depan warung kopi. Entah kenape gue kagak mau diye tau tempat tinggal gue. Diye setengah maksa mau nganter sampe rumah, namun gue kekeuh kagak mau. Diye lalu bilang, “Aku masih gak percaya sama kamu” Lah? Terus gue bilang aje,”Kalo kagak percaya, lo bisa telpon gue. Pake nomer yang ade di kartu nama!” “Tetep aja aku gak percaya. Besok pagi pokonya aku mau kamu twitpic dan tulis 3 digit nomer hapemu di deket tanggalan koran! Terus mention ke aku!” Anjir, aneh amat permintaannye? Gue iyein ajelah biar cepet.

Siangnye, gue beli Kompas demi kasi twipic ke Bang Adi. Disuruhnye sih pagi, tapi gue kan kagak bisa bangun pagi. Ba’da Maghrib, doi SMS gue, “I WIN!” Kampret. Abis ntu kite SMSan. Karena pulsa mau abis, gue suruh diye BBMan ame gue.

kira-kira gue ngetwitpic kayak gini, naro nomer hape di koran -___- (biar lebih kece pake ilustrasi koran new york time ye :p)


Hari pertama hingga ketiga pasca perkenalan, diye getol banget BBMan ame gue sepanjang hari. Bilang kangen mulu. Yang paling nyebelin kalo diye mulai menyapa duluan dengan pertanyaan: “Kangen nggak?” Gitu-gitu terus. Pede mampus. Padahal emang sih gue lagi kangen, tapi bukan ame diye -_-

modus muluk!!!


Di hari ketiga, gue melas-melas minta nomer rekening diye buat ngebayar duit diskonan gundam kemaren. Gue kagak kepengen ade beban aje gitu. Diye menolak, dengan alasan, “Anggap aja itu sebagai awal pertemanan kita. Aku ikhlas kok. Segitu doang aja sih, selow” Gue lalu maksa lagi hingga berulang kali. Hingga diye mau ngasi nomer rekening.

“Bang Adi, gue udeh transfer ye. Gue jadi kagak punye utang ame lo!” kate gue di BBM.
“Ngapain ditransfer? Aku aja gak tau itu ATMnya sekarang ada di mana. Itu ATM jaman kuliah. Jadi percuma!”
GLEK. Dua ratus ribu hilang dong? Terus ngapain diye ngasi nomer rekening yang udeh kagak dipake lagi? ANEH!

Sumpah, ini cowo teraneh yang pernah gue temui!

“Percuma kamu bayar. Toh nanti aku bakal ngeluarin kamu duit lebih dari itu buat jalan-jalan..”
“Bang Adi mau ngajak gue jalan?”
“Iya. Mau diajak jalan ke tempat yang asik buat main mobil”
“Ke mane?”
“Pantai. Ya, palingan Anyer!”
“Wah, asik banget. Mau dong!”
“Iya, kalo kamu udah percaya sama aku”
“Hmm, ajak temen boleh kan?”
“Nggak!”
“Ajak sepupu gue yak?”
“Nggak!”
“Kok gitu?”
“Aku maunya kamu doang, biar kamu bisa aku suruh-suruh bentukin pasir buat mobil RC aku!”
“Sialan! Terus lo bawa temen?”
“Bawa dua orang”
GLEK. Gue mulai ngerasa ade yang ganjil!

Dari situ, gue perlahan mulai jaga jarak. Tapi gue tetep kepengen tau identitas diye sebenernye. Sayang, kagak terlalu jelas. Gue googling nama lengkapnye, cuma ade Twitter dan LinkedIn. Tertera di itu kalo doi kerja di perminyakan (sama kayak di KTPnye yang tertera kalo diye anak BUMN). Nah pas gue tanye langsung, eh diye malah jawabnye kayak kagak suka gitu gue kepo-kepo.

Seminggu setelah kenalan, gue ngajak diye ketemuan. Gue nekat datengin diye ke tempat main mobil, kebetulan deket rumah. Kali ini gue pake baju lumayan rapi, kagak pake nyamar-nyamar lagi. Dari kejauhan, gue sapa doi. Tapi gue ngerasa ade yang beda. Ape lagi di situ diye sambil bawa rokok. Entah kenape hati kecil gue berkata, “Udeh Pin, buruan balik!”

“Hai Bang, akhirnye kite ketemu. Gimane, udeh kagak kangen kan ame gue? Yaudeh gue ke sono dulu, ye!” kate gue sambil menunjuk tempat makan di atas. Padahal gue langsung ngibrit balik.

Di perjalanan balik, angkot yang gue naikin kejebak macet. Gue lalu ngeliat kendaraan di sekitar. Tanpa sengaja, gue kayak ngeliat Bang Adi dengan motornye di samping angkot sambil menatap gue! Entah gue salah lihat ape kagak, yang jelas abis ntu gue turun dari angkot dan berlari ke arah rumah. Entah kenape gue kok jadi parno ye?

Kagak lama, si Bang Adi nanye gue di mane via BBM. Gue jawab kalo gue balik ke rumah. Lalu gue memastikan diri dan bertanya ke diye: “Tadi yang di bawah jembatan layang, elo bukan sih? Kok pas gue ngangkot kayak ngeliat lo gitu, ye?” Diye kagak ngebales tuh BBM sampe sebulan!

Sebulan kemudian, diye BBM gue nanyain kabar. Gue jawab sekenanye. Diye mengaku lagi sibuk kerjaan makanye baru BBMin gue lagi. Lah gue kagak nanya -_-

Beberapa minggu kemudian, untuk pertama kalinye gue menyapa diye duluan, “Bang, kalo lo masih butuh gue, lo invite ke BBM gue yang baru aje ye!” Namun entah kenape, diye malah delete contact gue dan unfollow Twitter gue pula. Lah? Aneh!

Gue sih kagak follow diye balik ye, males. Padahal mau gue stalking, tapi digembok mulu. Huhuhu.

Soal ini lalu gue ceritain ke beberape temen cowo gue. Ya... mereka bilang sih si Bang Adi termasuk orang aneh, anti sosial, dan fetish terhadap sesuatu (dalam hal ini, sepertinye sih diye fetish cewe pake topi dan berkacamata). Soalnye si Bang Adi emang ngaku suka banget liat gue pake topi dan kacamata. Wallahualam sih.

Well, secara garis besar, inilah keganjilan Bang Adi:
1. Baru kenal ame cewe, eh udeh berani ngasi duit, ngajak jalan bareng, dan cerita banyak hal (padahal biasanye cowo tuh jaim ngomongin yang privacy gitu).
2. Ngajak jalan jauh tapi kagak bisa ngejamin keamanan gue. Kenape diye kagak mau gue ngajak temen buat maen bareng ame diye and the gank?
3. Dikasi duit malah nolak! Malah ngasi nomer rekening yang udeh lama kagak dipake. Dasar!
4. Diajak ngobrol baek-baek malah guenye di delcon -_- ape yak salah gue?

Ya... gue sih sekarang malah bersyukur udeh lost contact ame tuh orang. Rada takut juge sih, karena ade temen gue yang bilang kalo diye psikopat -____- huhu untung gue kagak pernah diapa-apain.

Mungkin diye kecewa karena selama dideketin, guenye ya biasa aje. Tetep cengegesan. Mungkin diye menyangka gue seperti cewenye terdahulu yang bisa dideketin cuma seminggu lalu bisa dijadiin pacar. Diye pikir gue terlalu lugu. Padahal kagak.

Ya begitulah, menurut kalian si Bang Adi ini karakternye pegimane sih?

(Dear Bang Adi, kalo lo bace ini, mohon maap ye kalo lo ngerasa tersakiti. Tapi serius, gue kagak bisa nangkep jalan pikiran aneh lo).

***

Ini kisah kenangan gue selama 2014, kalo kalian? Yuk ikut berbagi kenangan bareng KANCUT KEBLENGER di ajang #MEmoryeah2014, ada oleh-oleh dari Korea lho~~~

Klik: http://bit.ly/memoryeah2014