Saturday, 3 January 2015

termasuk kalian kagak ye?


Kalo dipikir-pikir, kadang ade aje hal aneh yang menimpa diri kite. Nah, berikut ini 5 hal aneh yang menurut gue kayanye sering dirasain dan dilakukan sebagian orang. Termasuk kalian kagak ye kira-kira? Hehehe :p

1. MIMPI JATOH & KEBANGUN

Pulang kerja langsung bobo, tapi baru aje 15 menit bobo eeeh tiba-tiba kebangun karena mimpi jatoh dari jurang. Pernah ngerasain kayak gini? Entah jatoh dari jurang, gedung, dan ketinggian dari suatu tempat laennye. Gue rasa sih pasti pernah :p

Hal ini biasa disebut dengan hypnagogic jerk dan biasanye dialami seseorang saat lagi lelah banget atau stres. Nah lhoooo... kayanye kite butuh piknik nih...



2. NGE-HAAAAH SAAT NEMU KEONG DAN PESAWAT KERTAS

Coba kalian pikir, ape sih manfaat nge-haaah-in keong ame pesawat kertas? Emang bakal bikin keongnye tumbuh gede? Pesawat kertasnye bakal terbang sampe awan? Aneh kan? -___-

3. KESETRUM/BERGIDIK SAAT PIPIS

Hal ini disebut dengan pee shivers, lebih banyak dialami cowo ketimbang cewe. Tapi gue sebagai cewe sering ngerasain kok. Kadang suka bingung juge, kok bisa-bisanye gue ngerasa kesetrum atau bergidik saat pipis, geter-geter gitu badannye... duh, untung kagak berantakan aer pipis gue :(

4. NYIUM TANGAN ABIS GARUK RAMBUT

Kagak cuman gue kan yang ngelakuin ini? Hahaha. Gue juge bingung kenape bisa ngelakuin hal ini -___-

5. BERASA ADA KUPU-KUPU TERBANG SAAT MERASAKAN JATUH CINTA

HAHAHAHA, ini bener banget! Entah kenape ye, tiap ngerasa jatuh cinta dan gue lagi bareng cowo yang disayang, dada gue tuh kayak lagi diisi ame kupu-kupu terbang. Terus nyamaaaaan banget, pengennye di samping tuh cowo. Bermanja-manja. Ngobrol ngalor ngidul. Meluk erat sampe lama. Gitu deh, hehehe.

Jatuh cinta emang enak tapi kalo kagak kunjung dikasi kepastian, sabar ye.


So, dari kelima poin di atas, poin mane yang pernah kalian rasain? Ade tambahan lagi kagak sih? Share di kolom komentar ye :p

5 Hal Aneh yang Sering dirasain & dilakuin Sebagian Orang

Thursday, 1 January 2015

Kira-kira gimane ye petualangan gue selama di Korea?


Jieee kangen postingan gue ye? Maap ye akhir-akhir ini Mpok Pina lagi sering lembur dan juge abis liburan ke Korea Selatan! Gratis pulak! Hahahaha!!!

KOK BISAAAAA?

Bisalah, secara gue pegawai paling rajin jadi dapet reward deh dari kantor (preeet). Kantor gue ntu penuh kejutan, sebulan sebelom pemberangkatan baru ngasi tau kalo gue bakal ngikut ke Korea. Cooooyyy... gue belom punye paspor dan ngurus visa! Gile kagak tuh, jadi was-was bisa ngikut ape kagak!!!

Alhasil sehari setelah pengumuman, gue langsung ngurus paspor di kantor imigrasi Kemayoran, Jakarta Pusat. Ini pertama kalinye gue bikin paspor, secara gue belom pernah ke luar negeri. Naek pesawat aje belom pernah! Hahaha. Segala macem dokumen gue siapin buat paspor dan visa, macem fotokopi KTP, kartu keluarga, rekening koran, pas foto, banyak dah. Tinggal googling aje kalo kalian mau mulai bikin paspor dan visa.

Untungnye sih untuk visa, gue kaga terlalu khawatir karena pasti bakal tembus secara kan perginye bakal rame-rame sekantor. Yang deg-degan sih pas bikin paspor, aduh antriannye naujubilah. Mane pas ngurusin gue lagi overload kerjaan. Super stress deh. 

Alhamdulillah, puji Tuhan, semua dilancarin. Gue pun berangkat ke Korea pada tanggal 26 November 2014 jam 11 malem. Dari bandara Soekarno Hatta, gue udeh pake segala persiapan macem pake kaos kaki woll, long john (daleman khusus saat suhu dingin), dan coat. Untuk persiapan laennye, berikut penjelasannye.  

PERSIAPAN KE KOREA
Berhubung suhu di Korea lagi kagak nyantey, gue pun berjaga-jaga bawa 3 coat, long john, dan obat-obatan. Beli obat-obatannye aje gue sampe 100 ribu rupiah lebih, anjritlah. Emang sih gue lebay banget karena yang dibeli lumayan banyak, sampe si @ziipy nanya: "Lu mau buka apotek di Korea?"

Sebelom ke Korea, gue beli obat-obatan segini -___- tapi yang dipake cuman 3 bungkus tolak anying doang, anying bgt ye khaaaan -___-


Ya gimane gue kaga mau berjaga-jaga ye... Secara temen kantor bilang kalo suhu di sono udeh minus sekian. Sampe sono aje kite udeh ngerasain 8 derajat celcius. Anjrit, kebayang kagak sih, bobo cantik di Puncak aje gue sering sakit, pegimane di sono? Yaudeh tuh gue beli aje Tolak Anying, Piks, Ultra Pluh, Pitamin C, dll. Buat jaga-jaga, ya walopun sebenernye pas sampe di Korea cuma kepake 3 bungkus Tolak Anying aje. Haha!

Terus ye... gue juge pinjem 2 coat khusus winter dari sobat gue @rcfeby. Plus dengan long john-nye. Aaaakk, terimakasih banget Peboy! Tadinye sih gue mau beli tapi kata doi mending kagak usah, lagian cuman 4 harian ini. Ya gue setuju aje sih, berhubung duit gue tinggal dikit dan bakal dipake sebagai penyambung hidup di Korea, hahaha!

Soal makanan juge ribet nih, berhubung gue ngeliat jadwal makan selama di Korea berisi daging semua dan kagak dijamin kehalalan-nye, gue pun membawa seperangkat bubur instan, mi instan, sup instan, abon, dan setoples orek tempe pemberian room-mate gue, Mbak Nur. Thanks Mbak!

Dan kagak lupa, gue nukerin duit Rupiah jadi Won....

Kalo di rupiahin sekitar 1,7 juta rupiah. Ini duit gue pribadi, sengaja kagak mau bawa banyak duit karena kepikiran cicilan rumah dan laennye -__-  eh tapi untungnye ditambahin 2 lembar lagi sih sama kantor, jadi total bawa 250 ribu won.


BERANGKAT KE KOREA
Deg-degan banget nih gue, karena bakal terbang ke negara entah berantah untuk pertama kalinye. Kurang persiapan pula! Gimane mau maksimal persiapannye, gue aje sebelomnye lembur hampir tiap hari. Temen-temen sekantor mah udeh banyak googling tentang Korea, gue boro-boro. Gue bener-bener nge-blank lho soal Korea. Bodo ah, biarlah menjadi sebuah kejutan terindah, hahaha!

Jam 18.30 WIB, gue dan temen-temen sekantor berangkat ke bandara Soekarno Hatta. Dan tau kagak ape yang terjadi? MACET SODARE-SODARE, ENCANG, ENCING! Masa dari Ratu Plaza ke Plaza Semanggi 45 menit! Ya kaleee, naek TransJakarta tuh cuman 2 menit! Selama perjalanan, temen-temen pade asik bobo-bobo cantik, sedangkan gue asik ngobrol sama om-om gemes di sebelah kanan dan kiri.

Jam setengah 9 malem, kite semua sampe bandara dan gue langsung cabut ke salah satu lounge buat menikmati makan gratis. Kebetulan salah 1 om gue kerja di lounge tersebut, jadi bisa makan gratis hihi.

A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

Jam setengah 11 malem, gue ganti baju. Mulai pake coat tebel, long john, dan kaos kaki woll. Soalnye gue bakal sampe Korea jam 8 pagi waktu setempat dengan suhu kurang lebih 8 derajat celcius. Daripade gue masuk anying, mending nyiapin diri, ya khaaaan?

jam 11 malem dan masih narsis di Bandara Soetta, eek lo Pin -___- muke ngantuk tuh gue!


Jam 11 malem, gue pun terbang dengan Garuda. Di dalem pesawat ketemu ame Penulis Catatan Hati Seorang Irvina Istri, Asma Nadia. Sayang kagak bisa foto-foto. Yaudehlah gue menikmati perjalanan sambil menikmati musik jazz.

Ternyate naek pesawat ntu biasa aje, kayak naek bis. Berhubung pake kelas ekonomi, jadi gue empet-empetan. Kaga ape-ape dah, yang penting gratisan. Iye, kagak? Selama di perjalanan, gue disuguhi berbagai cemilan, makanan, minuman, pokonye kenyang abis! Oh iye, satu yang kagak gue lupain adalah, pramugari Garuda cantiknye setengah mampus! Bodinye aduhai! Sayang aje kagak kepoto, pokonye cakep banget ya Tuhan, pantes gebetan gue dulu lebih kesemsem ame pramugari Garuda ketimbang gue. Huhuhu nyesek abitch :'(

Dan... tiba saatnye gue di KOREAAAAA! Gue pun mendarat di Incheon Airport. Udara pun menusuk hingga ke ubun-ubun. Gile, dingin abis! Waduh, ini sih kudu siap-siap minum Tolak Anying satu kardus, dah!

Baru juge sampe, eeeh langsung diajak pergi ke Nami Island. Waduh... pas mau keluar dari bandara Incheon, gileee rempong bener, saking gedenye sih! Jalan beberapa menit, naek MRT airport semenit, jalan lagi beberapa menit, nunggu antrian imigrasi, nunggu bagasi, jalan lagi... jalan... jalan... hadeeeeh...

baru sampe Incheon Airport dan gue langsung narsis lagi -_-


Terus tiba-tiba gue gagal paham sama salah 1 temen kantor yang belom pake baju BENER sama sekali. Padahal lagi dingin banget lho -________-

A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

PERJALANAN MENUJU NAMI ISLAND
Dari Incheon Airport ke Nami Island kurang lebih memakan waktu selama 2 jam dengan mengendarai bis. Selama di perjalanan, kite ditemenin ame salah satu tour guide lokal bernama Willy atau  Seok-chan Son. Beneran deh, doi asli Korea, tapi lancar banget Bahasa Indonesia-nye. Walau kadang suka salah penyebutan. Gokil abis, selama perjalanan gue kagak pernah ngerasa jenuh karena selalu mendengarkan cerite-cerite seru dari doi. Kagak cuman tentang Korea, bahkan tentang curahan hatinye juge!!! Hahahaha!!

Kalo kagak percaye, nih lihat pidionye:



Temen-temen mah pade bobo-bobo cantik di bis, gue malah sibuk becandain si Willy. Kocak sih :)) nanti deh gue posting FAKTA TENTANG ORANG KOREA di tulisan selanjutnye, ini valid lho berdasarkan perkataan orang Korea-nye langsung :p

Sebelom ke Nami Island, makan siang dulu bosss di salah 1 restoran. Nyamnyamnyam, kite makan chicken barbeque (padahal gue Vegetarian tapi karena laper ya gue lahap juge walau abis ntu pengen muntah karena kagak terlalu doyan hahaha!)


Setelah nyebrang dan sampe di Nami Island, gue pun langsung poto-poto. Hehehe.

baru sampe Nami Island dan gue langsung narsis, emang dasar anak norak

alay emang ye narsis mulu gue :( bodo ah yang penting abis ntu ketemuan ame penulis ASMA NADIA :')


Yang gue tau soal Nami Island adalah... nih tempat pernah jadi tempat syuting pelem Winter Sonata. Gue kagak tau dah ntu pelem apaan, biasa nonton bokep Youtube aje gue mah :(

daun-daun di Nami Island udeh pade berguguran.... 
patung toket gede di Nami Island
lanjut foto-foto ame temen satu bis
Pas nyebrang balik dari Nami Island




Terus kenape sih namanye Nami? Soalnye di sono ade makam Jenderal Nami, nih orang pinter banget, saking pinternye saat doi baru berumur 17 tahun, doi udeh dipercaye sebagai Jenderal. Tadinye gue berencana buat bikin Live Report cuman gagal euy gara-gara temen kantor gue jail :'(


A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

Gue pun lanjut jalan... bingung mau ke mane... ya jalan aje lurus lurus sampe mentok ade sungai. Sambil jalan, gue nemu patung porno karena patungnye kagak pake baju :'( untung kagak ade FPI huhuhu :'( teteknye gede pula, kalah tetek gue anjir :'(
A video posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on


Sebenernye banyak sih yang pengen dieksplor cuman waktunye kurang banget, cuman 2 jam doang masa :'( yaudehlah seadanye aje gue di sono, paling cuman poto-poto deket sungai ame pohon-pohon. Kagak ke tempat laen yang lebih seru, takut nyasar juge sih abisnye pade mencar-mencar huhu :'(

Lalu kite meninggalkan Nami Island... kini kite menuju ke.... DONGDAEMUN! Mari belanjaaaaaaaaaaaa!

Salah 1 sorga belanja di Korea: DONGDAEMUN!



Yaaaa... berhubung ini tulisan udeh terlalu panjang, mending bersambung aje dah ye. STAYTUNED di blog gue karena di salah 1 postingan #MpokPinaNyangsangdiKorea bakal ade GIVE AWAY oleh-oleh Korea! Yuhuuuuu! ������


Mpok Pina Nyangsang di Korea ! #EpisodeSatu

Iye, emang, move on ntu suseh :(


Jadi gini...

Kemaren malem gue nongton Spiderman 1-2, terus ngeliat si Peter Parker yang mirip banget kelakukannye ame seseorang. Sebut aje Paijo, bukan nama sebenernye. Gue suka ame si Paijo dari kapan tau, begitu pula si Paijo. Si Paijo ini awalnye kagak gue demen lho, abis liat poto pesbuknye waktu awal-awal, kebanyakan 4l4y. Tapi sekarang si Paijo potonye cakep-cakep kok, malah cakepan di poto daripade aslinye. Hehehe.

Gue sebenernye pengen banget move on dari nih orang, padahal gue juge udeh berusaha buka hati buat orang laen. Cuman kesel, bayangan si Paijo ini kok nongol mulu di kehidupan gue! Terus keinget waktu seseorang yang bisa ngeramal tiba-tiba ngomong gini: "Kamu tuh cocok sama dia, kamu bawel, dia pendiem, dia bisa ngertiin kamu. Kalian jodohlah, serasi!"

Masalahnye, ape bener ye?

Gue udeh berusaha semaksimal mungkin buat menghindari percakapan bareng Paijo di socmed atau chat. Tapi kadang gatel juge :'(

Terus pas lagi semangat-semangatnye pengen ngelupain, eh tiba-tiba...

1. Ngedenger penyiar radio bernama Paijo ngoceh-ngoceh

Kesel banget deh, pas lagi enak-enak ngedengerin radio dan gue baru ngeh ntu program lagi dipegang ame penyiar radio bernama Paijo. Kenape namanye kudu Paijo? Kenapeeee? Kenape kagak Sutiyem, Kotinah, ape kek gitu aelah!

2. Ngedenger 2 cewe curhat soal cowo bernama Paijo

Lagi enak-enak menikmati perjalanan ke kantor eh tiba-tiba ade 2 cewe ngemengin gebetan salah satu dari mereka, namanye Paijo, dong. "Paijo semalem beliin gue martabak lho, terus Paijo ngasi gue pulsa ceban blablabla..." Haduh.... keinget si Paijo pernah beliin gue martabak juge -___-

3. Nonton iklan sabun, eeeh talentnye bernama Paijo

"Paijoooo, cepet mandi!"
"Aku bukan anak keciiilll"

DAMN! Tuh anak kecil kenape kudu dinamain Paijo sih???!

4. Nonton iklan sambel, eeeh talentnye bernama Paijo juge

"Misi tanteee, Paijonya ada?"
"PAIJOOO, ADA TEMEN-TEMEN KAMU TUH!"

DAMN! Kenape kudu Paijo lagi namanye? :'(

5. Nyampe kantor dan baca koran, lalu....

DAMN! Kagak sengaja gue bace headline: "INI ALASAN PAIJO MEMERKOSA NENEK BERUSIA 90 TAHUN" :'( Gue tau sih ntu bukan Paijo yang pernah gue cinta, cuman kenape kudu Paijo sih nama tersangkanye? Ini serius lho, gue pernah nemu headline kayak gitu -___- keinget lagi deh!

6. Pas liat timeline Twitter, ade headline atau nama orang laen nongol dengan nama PAIJO!

7. Pas liat home pesbuk, akun si Paijo ade di paling atas. Pas liat tab mention Twitter, ade si Paijo. Pas ngetwit, di ReTweet Paijo. Pas liat status pesbuk gue, si Paijo kasi komen. Pas buka Instagram, si Paijo nge-love poto gue. PAIJO, PLIS DEH ELO KOK DI MANE-MANE ADE SIH???!!

Kayaknye gue bener-bener gagal move on. Congrats, Paijo. Ini salah gue juge sih, nape kudu suka ame cowo yang namanye pasaran banget. HUVT.

Terus sekarang gue kangen Paijo dan pengen banget ketemu diye :'(

PERNAH KAGAK KALIAN NGERASAIN KAYAK YANG GUE RASAIN? 
COBA CERITAIN!



Sumber gambar: 
polimoli.com
elle-rei.deviantart.com

Gagal Move On Moment


yaelaaaah masih ngemis, brosis?


NGEMIS? Sebokek-bokeknye gue, gue ogah buat ngemis! Menurut gue, mengemis itu kagak baek deh, sumpeh. Malu kalo misalnye masih punye badan sehat walafiat tapi cara buat dapetin rejekinye dengan ngemis. Malu ame sodare-sodare kite yang punye keterbatasan fisik tapi tetep berjuang nyari rejeki dengan cara terhormat. Salah satunye nih Bang Limin, Pelenong Betawi dengan keterbatasan fisik yang menurut gue "wow" banget. Salut!!!



Di Jakarta, ade banyak bener lho macem-macem pengemis. Berikut ulasannye:

1. Pengemis dengan jurus mabok borokokok

Nih pengemis biasanye punye penampilan yang awut-awutan. Belagak kayak anak punk, dengan rambut berdiri ngaceng, tato dan tindikan di mane-mane, serta cara ngomong yang kayak orang mabok. Bangsa ini biasanye nongol tiba-tiba saat bis kopaja/metro mini melaju. Lalu mereka bilang: "Yaaa bapa bapa ibu ibu, saya ke sini bukannya mau nyopet atau ngejambret, tapi cuma butuh belas kasihan buat makan hari ini, walaupun sedikit tapi seikhlasnya aja yaaaa bapa bapa ibu ibu...."

Tapi kagak pake ngomong ala orang mabok juge, keleus. Suka kesel, terus suka maksa, kalo kagak ngasi disindir-sindirin: "Percuma pake jilbab kalo pelit" Eek lu!

2. Pengemis pura-pura buntung

Ini juge ade banyak banget, biasanye mereka tinggal di kolong jembatan. Tiap pagi udeh siap-siap bikin kaki buntung. Dikira kalo kakinye buntung bakal dapet banyak rejeki gitu. HIH. Buntung beneran, nyahok lo!

3. Pengemis dengan badan yang masih keliatan seger buger

Ini juge nyebeli! Masih untung dikasi kesehatan dan kekuatan, bukannye kerja kek gitu! Malah tiap malem nih deket kantor gue, ade satu anak remaja cowo yang selalu melas sambil jongkok di tengah orang-orang kantoran pulang gawe, sambil ngomong gini, "Kak, minta duitnye kak, belom makan kak laper kak..." HIH! Padahal tuh cowo lumayan cakep dan keliatannye masih seger, kenape kagak kerja aje, jadi penjual koran kek, tukang parkir kek, model kek, simpenan tante-tante kek #eh. Sampe gue giniin tuh beberape waktu lalu: "Heh lo udeh gede badan sehat masih aje ngemis, kerja sono!"

4. Pengemis berkedok yayasan yatim atau pembangunan mesjid

Hih kesel banget, pake alesan buat yayasan yatim atau mesjid lah, bapa lu peyang. Gue sih kagak percaye lagi ame model beginian, sempet juge lho dibahas di Reportase Investigasi :



5. Pengemis cilik atas suruhan ortunye

HIIIIH kesel banget gueeee barusan nemu emak-emak kampret nyuruh anaknye ngemis sedangkan diye dengan santaynye makan cemilan!! Diem-diem gue rekam aje, terus gue lapor ke Pak Ahok di Twitter. Sape tau nanti ditangkep. Biar jera dan kagak ade lagi ortu kejam kayak begono!



Btw kalo kite liat mata tuh anak ye, kayanye abis ditabokin deh. Abis kayak bengkak gitu. Kalo emang bener, gue doain semoga tuh anak diadopsi orang kaya terus emak kandungnye dipenjara. KZL TW GK!

6. Pengemis dengan simbol agama

Gue sering kok nemu pengemis yang pake hijab atau gamis. Tapi yang bikin gue kaget, ternyate ade lho pengemis yang pake baju biksu -___- hadeeeh, gue bingung deh ame orang macem gini, kagak takut ape ye dilaknat Tuhan karena melecehkan agama? Emang ade gitu agama yang ngajarin buat ngemis?

Nih gue rekam juge barusan:




Gue berharap semoga pemerintah segera menindaklanjuti pengemis di daerah mane pun. Dan please, kite kagak usahlah ngasi-ngasi duit ke pengemis model begono. Yang ade, mereka tambah tajir kayak di pidio ini -___- mending disedekahin aje ame anak tetangga yang kurang mampu...



Kalo kalian, paling kesel ame pengemis kayak gimane?

Jenis-jenis Pengemis yang Bikin Meringis!